Мобилна лаборатория


Проектът МОБИЛНА АРТ ЛАБОРАТОРИЯ ЗА БЪЛГАРСКО ИЗКУСТВО И ТРАДИЦИИ  представлява пътуващо художествено ателие, което организира лекции, демонстрации, обучения и творчески работилници, съобразени с конкретните участници и аудитория.Мобилната лаборатория гостува на 191 основно училище "Отец Паисий" в село Железница в близост до София.
*****


В рамките на Mini Art Fest мобилната лаборатория се позиционира на бул. Витоша и превръщаше всяко минаващо дете в същество по избор. Децата в замяна оставяха приказни рисунки и се радваха на гигантските сапунени балони.

 


 
  

 


*****

Арт лаборатория съвместно с фондация "Имеон-Балкани" посети учениците от 5-ти клас на Софийското училище 106 ОУ "Григорий Цамблак", за да ги запознае с пещерното, тракийското и гръцкото изкуство по българските земи.
*****


Мобилната лаборатория гостува във Vivacom ArtHall с лекция-работилница на тема "Оцвети българския флаг". На нея Стоян Кутийски от прабългарска школа "Багатур" и Юлиан Станкулов от Арт лаборатория разказаха за историята на знамената по света и най-вече за тези в България. След лекцията заедно с художника Момчил Доневски всеки имаше възможност да оцвети българския флаг с интересна графична техника. За материалите помогнаха магазин за художествени материали "Импресия" и фондация "Имеон-Балкани".


http://impresia.bg/


http://vivacomarthall.bg/
http://www.imeonbalkans.org/
https://www.bagatur.bg/