календарhttps://www.facebook.com/events/118827292161007/
На 30 септември Арт кварталът в София ще се обедини и утвърди като зона за култура под надслов „Европа в една софийска улица”. През целия ден на улица „Самуил” ще звучи музика, местните галерии ще представят изложби с български и чуждестранни художници и ще бъдат организирани много арт събития със свободен вход.
Пространството на Центъра за изкуства „Арт лаборатория“ отвори своите врати за първи път преди две години на 30 септември през 2015 г. Сега продължава да ги държи все така отворени и екипът му е подготвил няколко приятни събития, с които да се включи в проекта на фондация „Въпреки” - „Европа в една софийска улица”, заедно с другите пространства за изкуство около ул. „Самуил“.
В лабораторията посетителите ще могат да разгледат експерименталните живописни картини на Юлиан Станкулов и да изпробват различни устройства за прехвърляне на изображението. Авторовата колекция включва устройства използвани още от времето на Ренесанса, като камера обскура до съвременни джобни проектори и очила за виртуална реалност. Тези устройства и експерименти  са част от изследваната от художникът тема за деформацията на изображението, която ще защити като докторант към Националната художествена академия.
За първи път ще ни гостуват младите български поети Теодора Тотева и Георги Гаврилов, които ще четат поезия изрисувани като живи картини.
линк към събитието във фейсбук: 


https://www.facebook.com/events/108212303228442/?ref=ts&fref=ts