конкурси

Нарисувайте ни… Малкия принц! * Draw us… The Little Prince!Казват, че човек трябва да прочете „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент-Екзюпери най-малко три пъти в живота си. Първият път трябва да е преди да е навършил 10 години и да е загубил детското в себе си. Вторият прочит трябва да стане между 20- и 30-годишнината – когато все още търси мястото си в живота. И третата „задължителна“ среща трябва да се случи след като е преминал 50 години – тогава има богат опит, но е забравил малките неща, които правят истински щастливи…
Скъпи майки и татковци, спомняте ли си кога за последен път прочетохте „Малкият принц“? „Двама с мама“ и екипът на „Арт Лаборатория“ ви предизвикваме да прочетете книгата заедно с детето си и да ни покажете Принца такъв, какъвто сте го видели със сърцето си.
Всичко е във въображението ви! Нека то ви вдъхнови за проект на четири-шест-осем ръце: картина, колаж, скулптора, комикс, писмо до Принца или… 
За да участвате… Нямате жанрово ограничение: очакваме вашите картини, колажи, миниатюри, комикси, миниатюри, гравюри и всичко, в което въображението успее да пресътвори идеята ви… До два проекта от екип участници.
Снимките на готовите творби ще очакваме на e-mail: dvamasmama@gmail.com (заедно с имената, телефон за контакт и общата възраст на родителя и детето\децата, работили над проекта). Те ще бъдат качени в специален албум във Facebook страницата на „Двама с мама”, където всеки ще може да гласува за фаворита си. 
Крайният срок за изпращане на снимките е 17 ноември 2016 г.!
Наградите…

Дълго се чудихме дали да издаваме какви ще са наградите в конкурса, защото сме сигурни, че не те ще са мотивацията ви за участие :) Но да, награди ще има и те са осигурени от „Арт Лаборатория“, издателство „Сиела“ и „Двама с мама“.
Две първи награди и една поощрителна, избрани от компетентно жури – творческият екип на „Арт Лаборатория“ и детската писателка и илюстратор Мила Попнеделева-Генова. А също и една специална награда за проекта, събрал най-много харесвания във Facebook.

Най-атрактивните творби в конкурса ще бъдат подредени в специална изложба в галерията на „Арт Лаборатория”.


******

Национален конкурс  за живопис
посветен на 120-годишнината
от рождението на художника Цанко Лавренов
Мина журирането на националния конкурс за живопис посветен на 120-годишнината от рождението на "Цанко Лавренов". С решение на журито награждаването в първата възрастова група (8 -13 години) е следното:
Награди за интерпретация по картина на Цанко Лавренов:
1-ва награда - Илияна Нучева - по "Поет и природа" - Арт клуб "Криси", град Пазарджик
2-ра награда - Божана Георгиева - по "Натюрморт с плодове" - град София
3-та награда - Петър Петров - по "Малка нощна музика" - школа "Ренини", град Казанлък
Награди за оригинална идея вдъхновена от творчеството на Цанко Лавренов:
1-ва награда - Елица Ганева - "При чешмата" - град София
2-ра награда - Мишел Насри - "Старият Пловдив" - град София и Елена Маркова - "Малка нощна музика" - град София
3-та награда - Венета Павлова - "Пловдив през погледа на Цанко Лавренов" - град Пловдив
Във втория раздел (14 -19 години) журито определи само първа награда за:

Биляна Генева - "Ослековата къща в Копривщица" - НГПИД "Акад. Дечко Узунов", град Казанлък
Специалната награда на център за изкуства "Арт лаборатория" е за цялостно творчество на:
Детско ателие "Резонанс" с ръководител Николай Маринов.
Изложба с творбите от конкурса ще може да видите в "Галерия на младия художник" в центъра за изкуства "Арт лаборатория" от 18.07.2016 г. - 18.08.2016 г.

Повече информация може да намерите на тел: 0988 348 119 и е-mail: artlaboratory@abv.bg