галерия

„Дизайн на персонажи“            


От сряда 30.11.2016 ще може да разгледате изложбата „Дизайн на персонажи“.

В нея участват 13 творци успешно преминали обучението "Дизайн на персонажи за продукция" водено от Мартин Пунчев и организирано от Cgzen.

По време на курса авторите са научили как да придадът облик на своите идеи като започват от силует, преминават през бързи скици и разработват детайлен 3D макет на уникален персонаж.
Най-добрите проекти са превърнати във физически макети чрез висококачествено 3D принтиране, а дизайнерски играчки ще може да видите в пространството на Арт лаборатория до края на януари 2017.

******
"Най-същественото е невидимо за очите", твърди Малкият принц на Екзюпери. Малките художници, които се включиха в конкурса на Двама с мама и Арт Лаборатория "Нарисувайте ни... Малкият принц" уловиха не само най-същественото за Принца, но и за света, който ни заобикаля!
Победителите в конкурса получиха наградите си, а творбите на малките художници вече са изложени на ул. "Ивайло" 1, където ще останат до 18 декември. Подарете си щастието да станете част от магията на тази приказна изложба!


 Специална награда на Арт лаборатория за Теодор Григоров.

******Проект 365
Мотивацията те кара да започнеш.
Навикът е това, което те поддържа да продължаваш.
Джим Райан
На 12 октомври 2016 г., в галерийното пространство на Центъра за изкуство „Арт лаборатория“,  ще бъдат подредени творби на художничката Диана Стамова.
Тя е родена в Пловдив през зимата на 1990 г.
Завършила е Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“, Пловдив, специалност Живопис. Придобива магистърска степен в Националната художествена академия, специалност „Рекламен дизайн“. През студентските си години участва в организацията на фестивала Unblock, който превърна в галерия коридорите на общежитията на НХА в блок 28 в Студентски град. В рамките на 3 дни 40 художника изрисуваха 7-те етажа на сградата, а рисунките продължават да носят добро настроение и до днес.
Сега младата художничка работи като UI дизайнер, а през свободното си време рисува.
Проект 365 е първата самостотелна изява на Диана и представя в рисунки нейния живот в продължение на една година. Проектът е започнал на 12 ноември 2014 г.
В този документален експеримент авторката упражнява бързия, спонтанен рисунък без възмоност за корекция (Ctrl+Z) на бирен картон с размер А6 с тънкописец с туш. Предизвикателството е поставено с цел постигане на постоянство и търпение, тренировка за изграждане на художествен навик и себеопознаване.
Резултатът от нейните всекидневни впечатления, мисли и настроения може да бъде видян до 12 ноември в Арт лаборатория.
 


******
 
Екипът създал Центъра за Изкуство Арт лаборатория ще открие групова изложба на 29 февруари, високосна от 18:30 ч. В изложбата ще може да видите произведения в съвременни форми и класическите жанрове: живопис, графика, скулптура, видео арт и инсталация. Сред младите автори са Юлиан и Ялмур Станкулови, Момчил Доневски, Михаела Каменова, Десислава Досева, Виктор Павлов, Алина Павлова, Атанас Симеонов, Силвана Илиева, Симеон Кривошиев, Евелин Димитров, Мартиан Табаков, Калин Бешировски и нашият гост автор Ивайло Христов.

******
На 05.02.2016 от 18:30 ч. ще се състои откриването на изложбата Балканска карикатура, част от Балканският фестивал на усмивките, в Арт лаборатория на ул. Ивайло 1. Ще можем да се посмеем по нашенски и да изпием по чаша вино в компанията на 20-те рисунки на известни автори от балканите. Организаторите на фестивала са фондация "Имеон-Балкани".
******
На 27 Ноември, този петък се открива вората самостоятелна изложба "Мисловни Превъплъщения" на младият автор Божидар Зикулов. Картините са живописни, сюжетите са разнообразни и символични. Заповядайте в Арт Лаборатория от 19:30 часа на откриването, за да се запознаете с младия художник и да разгледате творчеството му.
 

******
 
           

На 25 септември този петък откриваме Галерията на младия художник с изложба на младата авторка Мишел Насри. Тя е само на 10 и ни представя нейната серия „Фантасмагорий“, които е рисувала през далечната 2008 г.